Schrijfvormen van a tot z

Ontstaan van de publicatie

De bijeenkomsten van Mijmeren op papier zijn er niet op gericht om poëzie te schrijven. In een veilig nest – ’t SchrijfNest – proeven de deelnemers van taal en inspireren ze elkaar. Ze kunnen hun teksten in de groep delen zonder toelichting te geven. Wie luistert laat zich inspireren zonder vragen te stellen.

Mijmeren op papier is niet alleen de werkvorm voor de schrijfgroepen die ik begeleid, het is ook de titel van het handboekje dat ik heb samengesteld: Mijmeren op papier – schrijfvormen van a tot z. Met deze publicatie hoop ik mensen aan het schrijven te zetten door lukraak één of meerdere schrijfoefeningen te kiezen en hun teksten op één of andere manier te delen, bijvoorbeeld op een eigen blog, op de blog van ’t SchrijfNest of via de sociale media.

Viviane Van Pottelberghe

Inhoud

Na de zesentwintig schrijfvormen werden enkele teksten opgenomen die uit mijn pen vloeiden. Soms herken je de schrijfvorm waarmee werd gestart. Het is echter mijn gewoonte om na het schrijven de teksten te herlezen, woorden te schrappen of te vervangen tot het gewenste resultaat is bereikt, een werkwijze die mij door anderen werd aangereikt en die ik iedereen kan aanraden.

Bestellen

  • De publicatie kost 24 euro, inclusief verzendkosten, verstuurd door bol.com
  • Ophalen bij een bol.com afhaalpunt mogelijk
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren