12/12/2023 – Naar PERFECT DAYS

Waar en wanneer?

Vrienden van ’t SchrijfNest suggereerden om eens samen naar de cinema te gaan. We doen dat voor het eerst op dinsdag 12 december om 14u30 in de Lumière te Brugge. Dan wordt de film PERFECT DAYS van regisseur Wim Wenders vertoond. Klik hier voor de trailer.

We bestellen ons ticket persoonlijk, hetzij aan de kassa, hetzij online. We treffen elkaar tussen 14u en 14u15 aan het onthaal van de Lumière. Graag een seintje als ik jou daar mag verwachten.

Wat kan je verwachten?

‘Perfect Days’, naar het nummer van Lou Reed, geeft een inkijk in het dagelijkse leven en werk van Hirayama. Hij lijkt perfect gelukkig met zijn schijnbaar eenvoudige bestaan als schoonmaker in Tokio. De komst van nichtje Niko leert mogelijk iets meer over haar gesloten oom.

​​Regisseur Wim Wenders eert nadrukkelijk Ozu in de bitterzoete, heilzame en stille schoonheid die kleine gebaren en geneugten bevatten met een grote empathie. Zoals hoe Hirayama met zijn analoge camera het zonlicht weet te vangen dat door het gebladerte van bomen schemert. Hoofdrolspeler Kôji Yakusho palmde Cannes in met zijn serene vertolking en kreeg de prijs voor beste acteur in de competitie.

Na de film kunnen we onze ervaringen delen bij een drankje in de Republiek.

Eén reactie

  1. Samen met twee vrienden van ’t SchrijfNest ging ik op 13 januari naar ANSELM, ook geregisseerd door Wim Wenders.
    ANSELM was een unieke filmervaring waarin het verleden en heden samensmelten om de grenzen tussen film en schilderkunst te vervagen, waardoor we ons volledig hebben kunnen onderdompelen in de wereld van een van de grootste hedendaagse kunstenaars, ANSELM KIEFER.
    De documentaire belicht zijn oeuvre, onthult zijn levensreis, inspiraties, creatief proces en zijn fascinatie voor mythe en geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *