25-31/1/2024 – Poëzieweek

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Waar en wanneer?

Tijdens de poëzieweek 2024 plan ik een aantal uitstappen met de Vrienden van ’t SchrijfNest te Bruggge en Beernem.

 • Donderdag 25 januari 2024 – Gedichtendag
  Annemarie Estor is te gast in de leeszaal van de Biekorf, van 12u30 tot 13u15.
  Meer info vind je hier. Individueel inschrijven is noodzakelijk (5 euro aan de ingang te betalen).
 • Na afloop kan je eventueel de weesgedichten poëzieroute ontdekken op een uitgestippelde route langs alle deelnemende huizen in het centrum van Brugge. Plannetje beschikbaar in de bib (loopt van 25 tot 31 januari 2024).
 • Zondag 28 januari 2024 – In het kader van de poëzieweek wordt er in de bib van Beernem een poëtisch aperitief met Sylvie Marie georganiseerd van 10u30 tot 12u30.
  Meer info vind je hier. Gratis inkom maar individueel inschrijven is noodzakelijk.
 • Na afloop kan je eventueel de tentoonstelling ASTRA van Kobe Sabbe bekijken. Meer info kan je hier lezen.

2 reacties

 1. Op vraag van één van de Vrienden van ’t SchrijfNest zal ik in de poëzieweek 2025 een SchrijfNest begeleiden, meer bepaald op dinsdag 28 januari 2025, wellicht in De Garve van 14u tot 16u30. Geïnteresseerden kunnen alvast die datum in hun agenda noteren.

 2. dank je voor dit initiatief. hopelijk mogen we volgend jaar nog steeds Nederlands schrijven …..of wordt het Russisch of Chinees? Ze staan te dringen om over onze markten te marcheren .Dada njet njet njet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *