Schrijfvormen van a tot z nog steeds actueel

Op de FB groep #Schrijfinspiraatjes 2024, een initiatief van Agnes van der Aa en Annemarie de Bruijn (*) ontdekte ik tot mijn verwondering een bestand met schrijfvormen die zij hadden geplukt van mijn blog ‘mijmeren op papier‘. Ik waardeer de vermelding van die blog als bron, samen met de bronnen die mij destijds hebben geïnspireerd om het overzicht te maken.

De blog ‘mijmeren op papier’ is echter verouderd. De laatste update dateert van 16 september 2020 en dat is te merken aan een aantal koppelingen die niet meer functioneren. Ik kan dit echter niet herstellen. Sinds de overschakeling naar een professionele WordPress website voor vivapo heb ik immers geen toegang meer tot de gratis WordPress blogs die ik beheerde.

Er is blijkbaar nog steeds interesse voor mijn verzameling schrijfvormen. Ook de beheerders van een een andere schrijfgroep op Facebook FB maken hiervan gebruik. Ook op mijn eigen FB groep ’t SchrijfNest Online en tijdens de maandelijkse workshops creatief mijmeren op papier in de Garve, reik ik schrijfvormen aan, meer dan de 26 schrijfvormen die ik heb uitgewerkt in het handboekje Schrijfvormen van a tot z. Dit is een publicatie die ik in eigen beheer heb uitgebracht. Het is nog steeds online te koop en aan de verkoopcijfers te zien, gegeerd door Nederlandse taalminnaars.

Bronvermelding vind ik belangrijk, uit respect voor de auteurs die mij inspireren. Bij de wekelijkse berichten op Creatieve oogst die ik op deze blog deel verwijs ik – meestal met een koppeling – naar mijn inspiratiebronnen.

(*) de initiatiefnemers van de FB groep Art Journal elke week 2024

Viviane Van Pottelberghe
4 februari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *