Week 03/2023 – creatieve oogst

Week 03 = de week van 16 tot 22 januari 2023.

#tweehonderdwoorden

Op blauwe maandag kreeg ik een ingeving, ik wou een sprinter (kilometerschrijven/ononderbroken schrijven) redigeren tot een tekst van welgeteld tweehonderd woorden. Hieronder vind je mijn eerste poging. Voor de volgende verwijs ik naar de rubriek #tweehonderdwoorden op deze blog.

tweehonderdwoorden #1

Je wil het over een andere boeg gooien zeg je, het klassieke dagboekschrijven spreekt je niet langer aan. Je hebt een getuige nodig hoor ik, één die bereid is om nu en dan – zo’n tweehonderd woorden lang – jouw pen vast te houden. Heb je het als Leading Lady hoog in de bol of vond je inspiratie in de wereld van Sofie, waar ghostwriters vandaag de dienst uitmaken? Of bij mannen met baarden? Je verwent trouwens één van hen nogal vanochtend. Een luxe ontbijt, tussen zilveren kandelaars en dito bestek. Zo romantisch, en dat op een blauwe maandag. Alsof je wijn wilt degusteren draai je het vers geperst sinaasappelsap rond in een glazen bol. Je hebt de smaak te pakken. Straks ga je drie kilo appelsienen kopen om ’s morgens sapjes te maken. Je weet toch dat Tournée Minérale pas in februari start? Dat roerei is wel een maatje te groot voor jou. Uit beleefdheid eet je je bord leeg. Grappig hoe je een kanjer van een bolus met mes en vork te lijf gaat en hem in behapbare reepjes snijdt. Wie is er hier aan nieuwe tanden toe? Jij niet, jij geniet van gekarameliseerde suiker die aan je tandprothese kleeft.
16/1/2023


Een frustratiebaksel

Jenny de Bode postte op 20 januari op haar FB groep Spelen met Taal een recept voor een frustratiebaksel. Het komt er op neer om een smerige taart of ander gerecht te bedenken met ingrediënten van een boodschappenlijstje dat vol eigenschappen staat waar je op z’n zachtst gezegd een hekel aan hebt. De naam van mijn frustratiebaksel?

Geroosterde achterklap met despotisme, wraakgevoelens en leugens

Verwarm de machtswellust voor op 180°C. Laat het blik wraakgevoelens uitlekken en spoel ze grondig onder koud water.
Schil een kilo achterklap en snijd ze overlangs in twee.
Bedek een machtswellustplaat met wrevelpapier, verdeel er de uitgelekte wraakgevoelens en de achterklap over, kruid ze met roddel en bedrog en bestrooi ze met gedroogde oorlogszuchtige kruiden.
Besprenkel met de helft van de complotbedenker van eerste kwaliteit en meng goed.
Schuif 25 minuten in de machtswellust.

Voeg de grof gehakte schietpartijen toe, besprenkel alles met wat despotisme en bak nog 10 minuten. Scheur intussen de leugens in stukken of snijd ze in dikke plakjes.

Dien de achterklap, warm of koud op, met de leugens. Breng verder op smaak en besprenkel met de moordazijn en de rest van de complotbedenker.
Geef er een beetje misleiding bij.

22/1/2023


Bedankt voor uw bezoek en tot volgende week!
Een hartelijke groet, Viviane Van Pottelberghe

22/1/2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *