Week 04/2023 – creatieve oogst

#tweehonderdwoorden

Ook deze week maakte ik enkele schrijfsels met welgeteld tweehonderd woorden. De nummers #4, #5 en #6 vind je in de rubriek #tweehonderdwoorden op deze blog.


Mijmeren op papier

Elke woensdag plaats ik een schrijfrecept op de FB groep ’t SchrijfNest Online. Hieronder deel ik mijn bijdrage aan #SchrijfNest595 van 18 januari en aan #SchrijfNest596 van 25 januari. Daaronder mijn bijdrage voor ’t Schrijfbankje met als thema vriendschap

Schrijfrecept

Ga associëren bij deze afbeelding. Schrijf de woorden die bij jou opkomen in een lijstje. Maak dan drie kolommen: één met zelfstandige naamwoorden, één met werkwoorden en één met bijvoeglijke naamwoorden. Verdeel de woorden uit jouw lijstje in de drie kolommen en vul verder aan met nog meer woorden.
Kies één woord uit elke kolom en gebruik ze – samen met andere woorden die ze met elkaar verbinden – in een rondgedicht van zeven regels met 1/2/3/3/3/2/1 woorden.

Maak gloednieuwe/gekke woorden door combinaties te vinden met – uit twee kolommen – telkens één woord. Laat ze samensmelten en bevriezen tot ijskristallen. Gebruik jouw ijskristallen in een schrijfvorm naar keuze.
Dit zijn bijvoorbeeld enkele mogelijke combinaties uit mijn lijstjes: ijsrood / krabbenhanden / neusschaatsen / wasknijpershaast…

over
een plankenvloer
glijden richting droogmolen
wasknijpers negeren bevel
van ijskoude handen
lopen een
blauwtje


met
ijsrood op
haar blauwe krabbenhanden
ging ze neusschaatsen op haar
ijsbloemski’s

Vriendschap
met wandelstok
en één valies
om samen te sporen.
Vakantie.

Schrijfrecept

Schrijf in vijf regels een elfje met op de eerste regel één woord, op de tweede twee woorden, op de derde drie woorden, op de vierde vier woorden en eindig met één woord.

De
dag starten
met een ochtendgroet
naar een vriendin tijdens
vakantieweekend


Bedankt voor uw bezoek en tot volgende week!
Een hartelijke groet, Viviane Van Pottelberghe

29/1/2023