Week 14/2024 – creatieve oogst

Week 14 = de week van 1 tot 7 april 2024.

Creatief project

 • #slowdrawing, theme #straight, geïnspireerd door Mindful Art Studio
 • #the100dayProject2024 – #dag43-dag49 – zeven grids formaat 10/10 cm. Ik maakte hiervoor gebruik van thema’s uit de intro sessie Pausing Patterns®️ waar ik vorige week aan deelnam in Atelier Billiet te Brugge. Klik hier om het album met de zeven #grids formaat 10/10 cm te bereiken.

Mijmeren op papier

 • Voor #SchrijfNest658 in de FB groep ’t SchrijfNest Online reikte ik de schrijfopdracht aan die ik daags voordien had aangereikt in ’t SchrijfNest in De Garve: een haiku met de woorden blauw / step / hoog
 • Ik schreef een tanka bij twee foto’s die ik maakte tijdens een photowalk in Bourgoyen op zaterdag 6 april in het kader van de vierde opdracht van Cré Up voor de volgende?
 • Ik ging in op een uitdaging van Jenny de Bode in de FB groep Spelen met taal: stel je voor, je moet een festival bedenken voor veganisten waarbij groenten en kruiden en fruit helemaal centraal moeten staan.

hoog van de toren
blazen op een blauwe step
voetgangers niet blij

kijk steppend omhoog
de hemel is altijd blauw
tussen de torens

*****

een oog in een stronk
een spiekgaatje in een blad
kijken zij naar mij
of geven ze een knipoog
ik geef hen graag mijn aandacht

Een vega-festival

Het programma voorziet volgende initiaties:

 • skiën op ijsbergsla
 • schaatsen op ijskruid
 • kwaken met kikkererwten
 • paardrijden op knolrapen
 • vuur spuwen met koolrapen
 • schminken met zwarte kolen..

En dan is er ook de première van het gezelschapsspel ‘veldslagen’.
De steenkappertjes krijgen voorrang om voor de start van de workshops de zegen van de kapucijners te ontvangen.

Viviane Van Pottelberghe
7/4/2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *