Week 17/2024 – creatieve oogst

Week 17 = de week van 22 tot 28 april 2024.

Creatief project

#the100dayProject2024 – #dag64-dag70 – Klik hier om het album met de zeven #grids formaat 10/10 cm te bekijken.

Mijmeren op papier

  • Voor mijn zus maakte ik de voorbije dagen nog een extra grid (zoals hierboven), stopte die in een roze envelopje waarop ik ‘Elk woord uit het hart schenkt licht aan de wereld‘ schreef (een quote van M. Christine Vansteenkiste) rond een inchie uit mijn voorraad mindful drawing/mindful painting.
  • Om de reeks mindful fotograferen (Cré Up) af te sluiten kregen we volgende visual story opdracht: a. kies uit de foto’s van de voorbije vijf weken vier foto’s, waaronder een zelfportret, b. maak intuïtief een volgorde en kleef ze in een boekje, c. schrijf een verhaal dat start met ‘ik ben’, d. zet een passende titel op de voorzijde van het boekje.
    Klik hier om het album met de vier foto’s van de visual story te bekijken.
  • Met een schrijfmaatje sprak ik af om een samenvatting van mijn dagboekschrijfsels te maken, één voor maart en één voor april. Ik deed dat telkens in een rondeel.
  • Voor #SchrijfNest661 in de FB groep ’t SchrijfNest Online nodigde ik de deelnemers uit om een rondeel met rijmschema te maken bij een foto. Dat lukte mij pas toen ik mij door dezelfde foto had laten inspireren voor de uitdaging van Jenny de Bode in de FB groep Spelen met taal: voegsels husselen. Op die manier leerde ik de website met voor en achtervoegsels kennen. Dank Jenny!

SO WHAT?

Ik ben een vrouw, actief en creatief
mijn wagen volgeladen met vreemde spullen
begeef mij op glad ijs, onder een blauwe hemel
een groene spriet, tussen verouderd riet
onder het helmgras, gevlochten wijze garen
dat ben ik, een vrouw met grijze haren.

ik mag van geluk spreken
voel me een tevreden mens
leef mijn leven
ik mag van geluk spreken
voel me dankbaar
voor het het leven biedt
als tevreden mens
acht ik mij gelukkig

Ik waag mij op onbekend terrein.
Schoorvoetend, stapvoets, huppelend
loop ik door de wereld.
Ik waag mij op onbekend terrein.
lees een biografie, ga naar de film,
fotografeer mindful, speel met taal.
Schoorvoetend, stapvoets, huppelend
waag ik mij op onbekend terrein.

Viviane Van Pottelberghe
28/4/2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *