Week 26/2024 – creatieve oogst

Week 26 = de week van 24 tot 30 juni 2024.

Creatief project

  • Voor mijn volle maan collage met de energie van het sterrenbeeld steenbok volgde ik mijn intuïtie en maakte zes grids formaat 10/10 cm. Bij het lezen van mijn collage (zie verder) ontdekte ik de link met het nieuw project creatief hergebruik van papier dat ik in juli en augustus aanreik in tVaartje te Lissewege.
    De tekst ‘Kunst kan ons aansporen om contact te leggen met een meer intuïtieve manier van ervaren, weten, in het leven staan’ verwijst naar een nieuw ritueel: het ervaren van kunst, zowel individueel als met de Vrienden van ’t SchrijfNest.
  • Mindful Art Studio – Slow drawing, theme organic.

Mijmeren op papier

  • Ik las mijn volle maan collage aan de hand van twee rondelen, een met rijmschema ABAAABBA en één zonder rijmschema.
  • Voor #SchrijfNest670 in de FB groep ’t SchrijfNest Online informeerde ik bij de deelnemers naar hun plannen voor deze zomer. Zelf verwees ik naar de activiteiten die ik deze zomer zal begeleiden in tVaartje (creatief hergebruik van papier) en in de boomgaard van Zevenkerken (creatief mijmeren op papier).
  • Als reactie op de opdracht van Jenny de Bode in Spelen met taal ging ik in op haar uitnodiging om een lijstje met kennings voor iemand te maken. Ik ging voor de kapper.
  • Siska Desmet vroeg me om een schrijfsel te maken bij een foto. Ik schreef een zandloper en twee zeswoordenverhalen.

volle maan collage in steenbok
volgen van een innerlijke stem
vreugde en ontspanning groeien
volle maan collage in steenbok
licht schijnt op nieuw project
dromen komen tot wasdom
volgen van een innerlijke stem
volle maan collage in steenbok

volle maan collage in steenbok
volgen van een innerlijke stem
moeten hangt aan de kapstok
volle maan collage in steenbok
intuïtie voortaan de maatstok
op creativiteit staat geen rem
volgen van een innerlijke stem
volle maan collage in steenbok

creatief mijmeren op papier
bij de paters van Zevenkerken
gaan we op de culinaire toer
creatief mijmeren op papier
spelen met gekke recepten
jongleren vermicelli letters
bij de paters van Zevenkerken
creatief mijmeren op papier

harenwoeler
harenmaaier
harenverdunner
harenliefhebber
harenmasseerder
schedelmasseerder
kleurverberger
kleurbekenner
schaarkunstenaar
schaarminnaar
tondeuzeminnaar
verfkwastminnaar

credits: Siska Desmet

Wie trapt de zomer op gang?

wit gestipte bal
op het gras … welk kind trapt de
vakantie op gang?

Voetbal op televisie. Kind is buitenspel.

Viviane Van Pottelberghe
30/6/2024

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *