Week 50/2022 – creatieve oogst

In dit bericht vind je mijn creatieve oogst van 12 tot 18 december 2022.
Waar mogelijk vermeld ik de inspiratiebron, de uitnodiging en het gebruikte materiaal.


In het Huis van Nabijheid maakte ik op 17/12/2022 een aantal kleine collages als attentie voor de collega’s waarmee ik een zestal keer per jaar samen kom voor een zinvolle activiteit in de hoeve van de abdij van Zevenkerken.

Inspiratiebron: ‘grids’ a la Kellee Wynne.

Uitnodiging: Art Journal elke week 2022 Life Book (FB).

Materiaal: servetten, een zak waarin brood werd verpakt, afbeelding op een envelop.


Op Facebook liet ik mij inspireren door een creatieve opdracht.

Inspiratiebron: Takken versjes van Jenny de Bode

Uitnodiging: Spelen met Taal (FB)

koop geen katten in zakken
je kan ze niet pakken
gegarandeerd zal je snakken
om de waarheid te pakken


Bedankt voor uw bezoek en tot volgende week!
Een hartelijke groet, Viviane Van Pottelberghe

2 reacties

 1. Dag Viviane. Ik vind het leuk om op je blog te komen kijken. Er staan zeker dingen op die de moeite waard zijn.
  Alleen: je site is zo gesloten als een oester. Als ik op een 200 wil klikken om daar te reageren kan het niet. Als ik op een van de andere categorieën klik, is dat ook zo. Af en toe kom ik ergens een reactieveld tegen (deze bijvoorbeeld) maar dat is niet gerelateerd aan een bepaald blogje. Zo wordt het heel moeilijk om te reageren. Omdat ik zelf WordPress heb, weet ik dat het wel kan. Alle WordPressers in mijn linkenlijst hebben per blog een reactiemogelijkheid en een like mogelijkheid.
  Is dat bij jou ook mogelijk? Ik denk dat het moet kunnen.

  • Dag Willem. Ik ben mij hiervan bewust. Ik zet de reacties op de meeste berichten niet open en dat heeft een aantal redenen. Omwille van technische problemen met mijn provider bij wie ik een domeinnaam had, had ik geen toegang meer tot het beheer van mijn vorige gratis WordPress.ORG website. Ik maakte een nieuwe website op WordPress.COM die extern wordt gehost. Ik was er mij toen niet van bewust dat die betalende websites niet kunnen worden ‘gevolgd’.
   Toen ik nog beschikte over de toegang tot mijn oude website volgde ik medebloggers en zij volgden mij, er werd over en weer gereageerd. Heel leuk vond ik dat.
   De situatie is ondertussen gewijzigd:
   (a) mijn huidige WordPress.com website kan niet worden ‘gevolgd’ in tegenstelling tot de WordPress.ORG websites
   (b) ik heb geen toegang meer tot het beheer van de blogs/websites die ik vroeger volgde
   (c) ik kan mij dus niet uitschrijven ook al heb ik geen tijd meer om al die blogs te volgen, laat staan er op te reageren.
   Ik vind het dan ook maar fair om niet te verwachten dat medebloggers bij mij reageren op àl mijn berichten.
   Ter info: Er staat op het internet een interessant artikel: ‘Verschillen tussen WordPress.ORG en WordPress.COM’.
   Een hartelijke groet, Viviane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *