150 woorden #02

Is het dragen van een trouwring zielig?

Het aanbrengen van een trouwring in aanwezigheid van tal van getuigen levert voor de bruid kortdurende stress op als haar aanstaande in de maanden voor ‘le moment suprême’ enkele kilo’s is bijgekomen. Zou de ring nog passen of te smal zijn?
Het aanbrengen van een trouwring aan haar vinger kan ook de bruidegom kortdurende stress bezorgen bij de gedachte dat zijn aanstaande heel wat gewicht verloor tijdens de voorbereiding van de heugelijke dag. Zou de ring te breed zijn met het gevolg dat zij haar sieraad zou kunnen verliezen?
Geen nood! Er wordt gezorgd dat het bruidspaar er zo min mogelijk last van heeft en dat het geen gevolgen heeft op de lange termijn. Het is belangrijk dat ze hun natuurlijke gedrag blijven vertonen, voor het koppel zelf, maar ook omdat de onderzoeksgegevens over ‘het dragen van een trouwring’ anders niet betrouwbaar zijn.

Jenny de Bode van Spelen met taal lokte vorige week haar volgers naar Creatief Contact community. Ik was daar heel blij mee want ik was uit het oog verloren dat ik mij daar een jaar geleden reeds had geregistreerd bij een aantal rubrieken, o.a. creatief schrijven. Vandaag kon ik niet aan de verleiding weerstaan om in te gaan op één van de schrijfopdrachten. De info onder het kopje ‘Zijn ringen en zenders zielig?’ heb ik ‘vertaald’ in een kort verhaal van 150 woorden.

Gegeven: Kijk eens naar de rubriek vogelweetjes op de website Vogelbescherming.nl en lees wat een interessante onderwerpen daar aan bod komen. Kies een onderwerp en ga de beschrijving dan ‘vertalen’ naar de mens. Fantaseer er lustig op los en pas de beschrijving aan tot hij naar je zin is. Gebruik gerust alles wat je invalt om je beschrijving geloofwaardig te maken. Wij hier geloven alles… als het maar vliegt!

Bron uitgelichte afbeelding: Pixabay.

Viviane Van Pottelberghe
16/5/2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *