Prompt! #109 – toonsoort

Morgen wordt het groenafval opgehaald. Ik open de terrasdeur voor mijn man die mij de papieren zak met tuinafval aanreikt. Via keuken en living breng ik die naar de straat en deponeer hem op de stoep. Mijn echtgenoot volgt mij op de voet met een bundel stengels van uitgebloeide zonnebloemen.

Morgen ophaling van groenafval. Lap, ik mag weer de terrasdeur openschuiven. Manlief vindt het vanzelfsprekend dat ik de papieren zak, volgestouwd met tuinafval voor mijn rekening neem. Hij volgt mij op de voet met een bundel stengels van zonnebloemen en is verwonderd dat ik de zak op de stoep kwak.

Morgen wordt het groenafval opgehaald. Ik steek een handje toe. Eerst de terrasdeur openen zodat we de vrije ruimte hebben. Ik neem de papieren zak met tuinafval voor mijn rekening en zet die op de stoep, een fluitje van een cent. Manlief volgt mij met een bundel stengels van zonnebloemen.

Voor deze schrijfopdracht van Prompt! schreef ik een alledaagse gebeurtenis in exact 50 woorden. Vervolgens herschreef ik de gebeurtenis in twee verschillende toonsoorten. Kan jij raden welke toonsoort ik voor de tweede en de derde versie heb gekozen? Deel het gerust in een reactie onder dit bericht.

Viviane Van Pottelberghe
8/10/2023

Eén reactie

  1. […] Deze week ging ik in op een schrijfuitdaging van Prompt! Voor #prompt-109 (toonsoort) schreef ik een alledaagse gebeurtenis in exact vijftig woorden. Vervolgens herschreef ik de gebeurtenis in twee verschillende toonsoorten. Nieuwsgierig? Je vindt de drie versies op de blog. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *